Tijdelijke woonruimte huren is een optie die vaak wordt gebruikt door eigenaren van een woning, er zijn verschillende redenen hiervoor. Bijvoorbeeld als de eigenaar voor een langere periode naar het buitenland vertrekt, verhuren zij de woning om de kosten te kunnen dekken. Of de woning wordt tijdelijk verhuurd om te zorgen dat er iemand een oogje in het zeil houdt. Tijdelijke woningen worden meestal gemeubileerd verhuurd, met duidelijke afspraken over de inboedel.

Tegenwoordig wordt er ook veel verhuurd via de leegstand wet, deze wet maakt het mogelijk om een te koop staande woning als nog te verhuren. Veel huizenbezitters zitten met dubbele lasten als de woning niet wordt verkocht, een oplossing hier voor is tijdelijk verhuren via de leegstand wet. Er is wel een vergunning nodig van de gemeente, als de vergunning is afgeven kan de huiseigenaar  zijn woning tijdelijk verhuren tot deze is verkocht. Huren via de leegstand wet betekent dat de huurder geen recht heeft op huurbescherming, bij verkoop van de woning wordt de huur direct opgezegd en moet de huurder de woning verlaten.

Tijdelijke woonruimte huren via een legestandbeheer organisatie is een van de goedkoopste manieren om voor het vinden van tijdelijke woonruimte. Een vastgoedbeschermer heeft als taak te voorkomen dat lege woonruimte door krakers word bewoond, of door vandalisme wordt vernield. Veel eigenaren van leegstaand vastgoed hebben hier in het verleden problemen mee gehad. Deze woningen worden nu tijdelijk verhuurd door leegstand beheer organisaties, zij verhuren de woningen met opzichterdiensten en gunstige huurprijzen.

Voordelen tijdelijke woonruimte huren :

- Goedkopere huurprijzen
- Snel een woning huren
- Gemeubileerd huren
- Geen langdurige huurcontracten
- Flexibel huren en verhuren

Nadelen tijdelijke woonruimte huren :

- Huur kan elk moment opgezegd
- Tijdelijk  betekent geen zekerheid
- Geen recht op huurbescherming

 

Comments are closed.